3
Krivična prijava protiv policijskog službenika iz Herceg Novog zbog sumnje da je zloupotrjebio službeni položaj
Strancima nezakonito - produžavao boravak?!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da je R.M, dok je radio na dva granična prelaza, u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, protivravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke koji su se odnosili na to da su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore, iako ta lica nisu prelazila granicu Crne Gore u tom periodu već su sve vrijeme boravila na našoj teritoriji, a sve u cilju da bi im omogućio produženje boravka na teritoriji Crne Gore protivno propisima koji se odnose na boravak lica u našoj državi.
Krivična prijava protiv R.M. je, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.
Slijede mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije koje se odnose na utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti.
Posjeta : 225