3
Presječen još jedan lanac prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Rožaje
Maloljetniku našli - 2,3 kilograma marihuane!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, pretresom kuće u Rožajama pronašli i oduzeli 2,3 kilograma marihuane i lišili slobode osumnjičenog.


Službenici ovog Odsjeka i OB Rožaje su raspolagali operativnim saznanjima da se u kući koju koristi maloljetni Dž.L. (17) nalazi veća količina droge namijenjena stavljanju u promet na području Rožaja. Policijski službenici su shodno tome pribavili naredbu za pretres stana i drugih prostorija od strane nadležnog sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju na osnovu koje su izvršili pretres navedene kuće u Rožajama.
Pretresom kuće, kao i pretresom ovog lica, pronađeno je više tegli i pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 2,3 kilograma.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ova droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji.
Marihuana je oduzeta i biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je obaviješten o događaju. Shodno izjašnjenju tužioca, Dž.L. je lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu, priveden tom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Ovom policijskom aktivnošću presječen je još jedan lanac prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Rožaje.
Posjeta : 234