3
Baranima oduzeto 70 kilograma ribe i eksplozivna i druga sredstva namijenjena nezakonitom izlovu
Dvojica "ribolovaca" - "iza brave"!

    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar juče su na dvije lokacije kontrolisali tri lica i pronašli i oduzeli eksplozivna i druga sredstva za koja se sumnja da su namijenjena nezakonitom izlovu ribe kao i ribu za koju se sumnja da je izlovljena na nezakonit način. Dvije osobe lišene su slobode, dok je treća novčano kažnjena zbog prekršaja.


Službenici Stanice granične policije Bar su juče oko 08,30, na lokalitetu brda Volujica, u blizini tunela Rikavac, kontrolisali i legitimisali Lj.P. (45) i A.B. (38) iz Bara. Izvršen je pregled ovih lica, kao i užeg i šireg lica mjesta, kojom prilikom su u neposrednoj blizini navedenih lica pronađene tri eksplozivne naprave za koje postoji osnov sumnje da se radi o dinamitu. Ova dva lica su privedena u Centar bezbjednosti Bar. Nakon uzetih izjava, Lj.P. i A.B. su lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.
Službenici SGP Bar su takođe, juče, oko 13,10 časova, na lokalitetu Kraljičina plaža kontrolisali D.B. (58) iz Bara. Izvršenim pregledom lica i terena su u neposrednoj blizini ovog lica pronađene tri transportne torbe pune izlovljene ribe (cipola) težine oko 70 kilograma, kao i ručni sak, puška za podvodni ribolov i veća količina opreme za izlov ribe. D.B. je doveden na Granični prelaz Luka Bar gdje je predat inspektoru za morsko ribarstvo koji je ovom licu izdao prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 250 eura, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi. Nakon toga ovo lice je predato službenicima CB Bar radi uzimanja parafinske rukavice, jer postoji osnov sumnje da je riba izlovljena upotrebom eksplozivnih naprava.
Posjeta : 184