2
Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore objavio spisak od 24 igrača za završnicu prve faze kvalifikacija za SP
Protiv Bjelorusije - za prolaz!

    - Nama je najvažnije da pobijedimo Bjelorusiju, pa poslije ćemo razmišljati o Sloveniji. Pripreme smo planirali za 18. jun, tada ćemo vidjeti i tačno na koga možemo da računamo. Jednostavno raspored je baš loš, nejasan je sistem i baš je teško igračima. Neki će završiti sezonu nekoliko dana pred mečeve, a još gore je ovim igračima koji su završili sezonu, počeli sa odmorom i onda opet moraju da treniraju i uđu u neki ritam. U svakom slučaju, bez obzira na to u kom sastavu budemo pokušaćemo da damo maksimum, pobijedimo Bjelorusiju i prođemo dalje, pa ćemo vidjeti - naglasio je Zvezdan Mitrović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, koji je objavio spisak od 24 igrača za završnicu prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

- Još je neizvjesno ko će sve biti na pripremama. To je spisak od 24 igrača, mi nemamo ogroman broj kandidata za reprezentaciju, moramo da računamo na sve košarkaše i to i činimo. Neki mlađi su tu, trebalo bi da budu sa nama da znaju da i na njih računamo. Sve zavisi od zdravstvenog biltena, kada će ko završiti klupske obaveze, u svakom slučaju raspored takmičenja je baš težak i kao da se premalo vodilo računa o sportskom aspektu - ukazuje Mitrović.
Crnogorci će 28. juna igrati protiv Bjelorusije, dok je prvog juna meč sa Slovencima. U Nikšiću, protiv Bjelorusa, pobjeda donosi prolaz u drugu fazu kvalifikacija.
Posjeta : 133