2
Policija na Cetinju sankcionisala 28 bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeli - kokain, marihuanu i pištolj!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u prethodnom periodu, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti kontrolisali bezbjednosno interesantna lica i tom prilikom sankcionisali 28 ovih osoba. Pronađeni su i oduzeti kokain, marihuana i pištolj.

Službenici OB Cetinje, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u naselju Medovina, zaustavili su vozilo u kojem su se nalazili V.M. (30) i Š.D. (23). Policijski službenici su pregledom V.M. pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i jedan odbačeni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, a koji je bio odbačen u blizini vozila u kojem se nalazio ova lica. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji dijela.
Nadalje, službenici OB Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih informacija u naselju Donji kraj, kod Č.M. (51) iz Cetinja pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ 99” kalibra 9 mm. O događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom ržavnom tužilaštvu u u Cetinju, koji je će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela.
Službenici OB Cetinje su, postupajući po planskim preventivnim aktivnostima, sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji opštine Cetinje oduzeli ukupno 34 predmeta.
Vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica cetinjska policija je sankcionisala 28 ovih lica.
Posjeta : 181