2
Iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice
Otvorena ljetnja scena!

          - U raskošnoj prirodi Podgorice pod mediteranskim suncem, kroz milenijume traje kulturni život. Dokazi su brojni – materijalni i nematerijalni, pozorišna maska sa Duklje, drevni instrumenti, pjesme, igre, plesovi, na šta smo vrlo smo ponosni i ističemo traj kontinuitet i, naravno, nastavljamo sa različitim aktivnostima, događajima, otvorenim prostorima. Prepoznatljivo je za ovu upravu da organizuje kulturne događaje na što više mjesta – omiljenih, zaboravljenih, manje poznatih, da se predstavi sve ono što je kulturno bogatstvo našeg Grada. Što se tiče kulturnih objekata, ova uprava realizovala je ona na koje se čekalo godinama pa i decenijama, a to su spomenik velikome vojvodi Mirku Petroviću i crnogorskim borcima, zatim Gradsko pozorište, kuća Rista Stijovića, Ljetnja scena i Podgorička knjižara - podsjetila je sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada mr Nela Savković Vukčević na otvaranju Ljetnje scene iznad sastavaka koja je otvorena koncertom orkestra "Allegro Vivo", dirigenta Radovana Papovića i solista Tijane Blečić, Bojane Pejanović i Vilija Ferdinandija.

- Ljetnja scena je dio ambijenta koji je proglašen kulturnim dobrom, pa je, zbog zadatog prostora i uslova gradnje, ova scena mogla biti samo montažna. Zbog toga smo se opredijelili za binu koja će, vjerujem, zadovoljiti najveće potrebe kada su u pitanju scenski projekti i zahtjevi i gledalište koje ima 200 mjesta - saopštila je mr Nela Savković Vukčević.
Po tenderu, radove je izvela firma “Wir Metaloprerada“ Podgorica, u saradnji sa gradskim službama, preduzećima i agencijama.
Posjeta : 290