2
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra i soliste Miloša Karadaglića
Na trgu - klasika za sve!

       - Velika čast da nastupim sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom jer su rijetki koncerti klasične muzike na gradskim trgovima. Kao neko ko je potekao odavde i koji nosi sve to u sebi, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovde i što ću svirati pred svima vama u subotu - naglasio je na današnjoj press konferenciji svjetski priznati gitarista Miloš Karadaglić, najavljujući njegov i koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra koji, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, u subotu od 20 na Trgu nezavisnosti organizuju Ministarstvo kulture Glavni grad Podgorica – Sekretarijat za kulturu i sport i Muzički centar Crne Gore.

- Srećan sam što se ide naprijed u svemu tome i jednostavno sam svojim prisustvom htio to i podržati. Ovaj koncert je na jedan najljepši način poklon građanima Podgorice i građanima Crne Gore jer muzika je jezik svih nas, bez obzira na naša uvjerenja, bilo lična, bilo politička” rekao je Karadaglić dodavši da se najbolje izražavamo kroz muziku gdje nalazimo, kako je naglasio, “tu neku zajedničku riječ” - ukazao je Karadaglić i dodao:
- Program koji ćemo izvesti na Trgu biće za svaki ukus. Obzirom na to da je ovaj koncert na otvorenom bih bio jako srećan kada bi ljudi koji možda nikad nisu došli na koncert klasične muzike prošetali i pridružili se da nekako taj događaj zajednički bilježimo i uživamo u muzici.
- I Crnogorski sinfonijskki orkestar zaživio je u godinama kada je Crna Gora dobila nezavisnost. Danas je ovaj ansanbl stožer ukupnog muzičkog života Crne Gore, koji je stavlja u ravan razvijenih kulturnih sredina.Uskoro nas očekuje i svečano otvaranje novog objekta Muzičkog centra, Crnogorske Kinoteke i Filmskog centra, u čiju je rekonstrukciju je država uložila oko 13.190.000 eura. Preseljenjem u objekat površine 10.000m2 stvorićemo optimalne uslove za dalji umjetnički razvoj, ali i kadrovsko, finansijsko i organizaciono jačanje ovih institucija kulture. Uz nove mogućnosti za programske i izdavačko-koncepcijske inovacije, siguran sam da će Muzički centar i Crnogorski sinfonijski orkestar nastaviti svoj razvoj i impresionirati nas ostignućima i uspjesima našeg, državnog ansambla - napomenuo je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.
- Naročito smo srećni što je Miloš podgoričko dijete i što se na pravi način odužuje zavičaju. Zbog toga mu izražavam zahvalnost i radujem se što ćemo zajedno proslaviti naš jubilej, da potvrdimo da smo u muzici napredovali makar onoliko koliko je Crna Gora za ovih 12 godina od obnove nezavisnosti - istakao je direktor Muzičkg centra Crne Gore Žarko Mirković.
Posjeta : 118