1
U Baru četvoro lišeno slobode zbog sumnje da su počinili krađu u produženom trajanju
Prijavili se poslije - neuspjele "reprize"!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah nakon izvršenog krivičnog djela krađa u produženom trajanju na štetu firme „Intersport“ u Baru, lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ovo krivično djelo.

Službenici CB Bar su zahvaljujući zaposlenim u firmi „Intersport“, koji su svojom obazrivošću osujetili krađu u svojoj radnji, odmah nakon bjekstva lišili slobode A.P. (30) iz Podgorice, dok su daljim radom službenika kriminalističke policije identifikovani, locirani i lišeni slobode A.K. iz Podgorice, N.R.(19) iz Danilovgrada i M.M. (20) iz Podgorice.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica po unaprijed postignutom dogovoru, sa jasno definisanom ulogama a u namjera sticanja protivpravne imovinske koristi, juče oko 14, ušla u radnju firme „Intersport“. Oni su, kako se sumnja, jedan dio artikala otuđili ali su ih zaposleni spriječili u daljem vršenju ovog krivičnog djela, odnosno u otuđenju veće količine artikala, nakon čega su ova lica pobjegla.
U saznanju da im je saucesnik A.P. lišen slobode, N.R. se vratio na mjesto izvršenja krivičnog djela i zaposlenom predao otuđene predmete nakon čega se ponovo udaljio. Izvršenim pregledom izuzetog video nadzora izvršena je identifikacija ostalih osumnjičenih kao i vozila kojim su se udaljili da bi se nakon toga pojedinačno ova lica sama prijavila u CB Bar. Kako se sumnja, N.R. i A.K. su zajedno u saizvršilaštvu sa A.K. i M.M, na štetu iste firme počinili identično krivično djelo prije nekoliko mjeseci.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ova krivična djela.
Posjeta : 256