1
Potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura
Gondolom do - Đalovića pećine!

    - Ispod manastira Podvrh krećemo sa jednom impresivnom investicijom, koja će promijeniti Bijelo Polje, ovaj kraj, ali i Crnu Goru. Čuli smo šta će ova invsticija značiti za valorizaciju Bistrice i prirodnog dobra, kakvo je Đalovića pećina. Riječ je o najmodernijoj žičari, gondoli. Čitav posao treba da bude završen za 18 mjeseci - poručio je danas iz Podvrha kod Bijelog Polja, gdje je potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

- U međuvremenu smo već stvorili pretpostavke da radimo na putu od Bistrice do Manastira Podvrh. Ugovoreni su poslovi i radovi i izabran je izvođač. Ostalo je još samo malo posla – da riješimo nekoliko pitanja eksproprijacije, opština je obezbijedila ta sredstva, ona su na posebnom računu, i vjerujem da možemo u najkraćem roku za desetak, petnaest možda dvadsetak dana uvesti izvođača radova u posao na gradnji puta do ovog mjesta - ukazao je Marković.
- Istovremeno, danas smo potpisali i Ugovor o projektovanju i postavljanju žilare na Cmiljači. To je, takođe vrijedan projekat, jedan od najvrednijih nakon Autoputa, koje realizuje crnogorska Vlada kada je u pitanju zimski turizam i razvoj Sjevera“ – rekao je Premijer dodajući da već teku radovi na putnom pravcu Ravna Rijeka – Jasikovac – Cmiljača. Vjerujem da ćemo do 2020. godine biti u prilici da i ovaj prostor ovdje, a i planinu Bjelasicu koristimo u ekonomske i razvojne svrhe, da će one produkovati odnosno otvoriti više hiljada radnijh mjesta i da će se ovdje, na ovom prostoru konačno bolje živjeti - istakao je crnogorski premijer.
Posjeta : 138