1
U užem centru grada i u "City kvartu"
Policija patrolira - biciklima!

    Biciklistička patrola Centra bezbjednosti Podgorica, koja će prvenstveno pokrivati područje užeg centra grada i City kvarta, danas je počela da radi i biće aktivna tokom ljetnje turističke sezone.


U prethodnom periodu ovaj način patroliranja policijskih službenika pokazao se efikasnim, jer se ovim vidom obavljanja policijskih poslova intenzivira prisustvo policijskih službenika na pojedinim lokacijama u gradu koje nisu pogodne za obilazak klasičnim patrolnim vozilima.
Policijski službenici na ovaj način ostvaruje dobru i efikasnu komunikacija sa građanima, kao i sa učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima bicikala koji su u zadnjim godinama značajno zastupljeni na području Podgorice.
Biciklistička patrola je prevashodno usmjerena na preventivi rad, ali svakako će u sklopu policijskih ovlašćenja primjenjivati sve druge zakonom predviđene mjere iz oblasti sprječavanja i subijanja krivičnih djela, kao i podrške u održavanju stabilnog javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Posjeta : 196