1
Iz Agrobudžeta za 2018.
Za 60 mladih farmera - 10 000!

    -Mladi farmer su nova snaga i nova energija crnogorskog sela, i njegova perspektiva. Nova snaga oslonjena na nasljeđe njihovih vrijednih očeva i đedova, oslonjena na tradiciju, a oplemenjena sa energijom mladih ljudi, sa novim znanjima, njihovim preduzetništvom i sve izdašnijom podrškom Vlade i resornog ministarstva - ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, koji je danas u Bijelom Polju uručio 60 rješenja o dodjeli podrške od 10 000 eura mladim farmerima koji su ispunili kriterijume Javnog poziva za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika, u okviru Agrobudžeta za 2018.

On je kazao da da su danas svi zajedno u Bijelom Polju kao prepoznatljivoj adresi sjevera Crne Gore. “Danas svi zajedno sjedimo u skupštinskoj sali, ali šaljemo poruku jednog zajedničkog kluba: Kluba mladih ljudi, kluba vrijednih ljudi, kluba zajedništva lokalne samouprave, države i vrijednih domaćina. Iz ovog kluba danas idu poruke koje ne dijele Crnu Goru, nego se dogovara kako da vrijedno radimo, aktiviramo poljoprivredne resurse i doprinosimo razvoju lokalne i državne ekonomije”, kazao je Simović.
Od 60 mladih farmera koji su dobili podršku za pokretanje poljoprivrednog biznisa, najveći je broj iz Petnjice (14), zatim Bijelog Polja (12), Nikšića (9), a potom Podgorice, Šavnika, Danilovgrada, Berana, Mojkovca, Rožaja, Bara, Andrijevice, Pljevalja i Plava.
Njima će, kao i prošle godine kada je po prvi put kreirana i realizovana ova mjera podrške, biti dodijeljeni mentori koji će ih pratiti, pružati stručnu i savjetodavnu podršku, kako bi što uspješnije realizovali definisane biznis ideje i postali održivi poljoprivredni proizvođači.
Posjeta : 190