1
Nikšićko udruženje za zaštitu životinja upozorava
Namjerno otrovano - pet pasa!

    Sinoć, u užem dijelu grada Nikšića, otrovan je vlasnički pas, starosti pet godina, rasa mješanac. Trovač, n.n. lice nije se zaustavilo na tome, već je i narednog dana nastavio s trovanjem u blizini iste lokacije na Bulevaru Vuka Mićunovića, prema prigradskom naselju Rastoci, kao i u krugu JU Gimnazije „Stojan Cerović“. Od posledica trovanja uginula su još četiri psa, od kojih je jedan opet bio vlasnički.

Zbog jačine otrova nemoguće je bilo stići da se psima ukaže veterinarska pomoć. Jedan od njih je donešen u veterinarsku ambulantu Family vet, ali je tročasovna borba za njegov život bila uzaludna.
Želimo ukazati na jednu od metoda koje koriste nesavjesni građani, uzimajući pravdu u svoje ruke , trujući životinje izrazito jakim otrovom( po mišljenju veterinara, u pitanju je LIMACID(PUŽOMOR) ili INSEKTICIDI, plavo zelenkaste boje), i time ugrožavaju živote ostalih građana, posebno djece, učenika, jer jedan od tih incidenata desio se u krugu Gimnazije.
Pitamo se da li će počinilac odgovarati, jer ovo nije prvi put da se dešavaju trovanja u našem gradu, a svima nama je poznato, kao i široj javnosti da su ovakve pojave sve učestalije u većini gradova Crne Gore. Smatramo da nadležne institucije trebaju ozbiljnije shvatiti ovaj problem, i počinioce ovih djela, kao i samog zlostavljanja životinja tretiraju na način koji bi bio primjer svim ostalim sudionicima , primjerenim kaznama za ovakva krivična djela.
Apelujemo na sve savjesne građane da budu odgovorni, i prijave Centru bezbjednosti ako imaju bilo kakvo saznanje u vezi ovog nemilog događaja.

Posjeta : 174