0
Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi
Oduzeli oko - 54 kilograma skanka!

          - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 54 kilograma skanka. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopštila je danas Uprava policije Crne Gore.

Službenici OGB Tuzi su, 5.maja oko 19, u mjestu Dinoš, postupajući na osnovu operativnih podataka, zaustavili i kontrolisali pmv marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.P. (21)dok se na suvozačevom mjestu nalazio H.K. (22). Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva veća džaka i četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko 54 kg.
O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su izašli na lice mjesta i preuzeli opojnu drogu radi daljeg postupanje.
Od osumnjičenih su oduzeta četiri mobilna telefona i predmetno vozilo radi provjera.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i H.K. bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge na području Podgorice ili šire. Oni su, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljali u većim količinama (50 i više kilograma), najvjerovatnije iz Republike Albanije i potom je stavljali u promet. Postoji sumnja da su i drogu koja je nađena kod njih nabavili sa istom namjerom.
Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu u krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Posjeta : 168