2
Skupština Crne Gore usvojila odluku o prihvatanju ugovora o izvršenju Put opcije između države Crne Gore i italijanske kompanija A2A
Država vraća - vlasnički udio!

       - Umjesto da plaćamo u narednih sedam godina po 35,7 miliona eura, stvorili smo uslove da platimo put opciju u dvije godine u četiri tranše, djelimično iz budžeta države, a djelimično iz sopstvenih sredstava EPCG, počevši od maja. To znači da bi tokom maja država sa 57,01 odsto vlasništva u EPCG, umjesto na 63 odsto došla na 70,16 odsto - objasnila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na Skupštini Crne Gore na kojoj je danas usvojila odluku o prihvatanju ugovora o izvršenju Put opcije između države Crne Gore i italijanske kompanija A2A, kada je u pitanju upravljanje Elektroprivredom.
Prema njenim riječima, država na taj način praktično vraća svoj vlasnički udio u EPCG na nivo prije djelimične privatizacije i dokapitalizacije iz 2009., već u prvom koraku.

Skupština Crne Gore izabrala je četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i to: prof.dr Velimira Rakočevića, prof.dr Anetu Spaić, Milana Filipovića i Ranku Čarapić. Takođe, za člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, imenovan je Zoran Vujičić, dok je za predsjednika Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade imenovan Rajko Todorović- Todor.
Poslanici Skupštine Crne Gore na Šestoj sjednici Prvog redovnog proljećnjeg zasijedanja u 2018. godini, usvojili su Predlog zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i upućivanju međunarodne humanitarne pomoći, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Evropske konferencije za molekularnu biologiju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uspostavljanju Evropske laboratorije za molekularnu biologiju, sa aneksima, Predlog zakona o potvrđivanju amandmana na član 20 stav 1 Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena, Predlog odluke o prihvatanju Ugovora o izvršenju Put opcije.
Skupština je utvrdila i Mišljenje sa odgovorom Ustavnom sudu Crne Gore povodom Rješenja o pokretanju postupka za ocjenu ustavnosti odredaba člana 17 stav 6 i člana 22 stav 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru („Službeni list CG“, br.16/16, 83/16, 21/17 i 42/17).
Posjeta : 235