2
Službenici CB Podgorica rasvijetlili tri krivična djela
U Ponarima - rotvajler napao djevojčicu!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela, i to dva krivična djela krađa i jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Protiv dva osumnjičena lica podnijeta je krivična prijava dok je lice osumnjičeno za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti lišeno slobode.

Službenici CB Podgorica juče su nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvješatj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv D.B. (29) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu M.K. On je, kako se sumnja, mjesec dana prije izvršenja krivičnog djela, odnosno oko Nove godine, planirao otuđenje pmv marke „Renault Clio“ podgoričkih registarskih oznaka na način što je to vozilo, bez znanja vlasnika, oglasio za prodaju. Kada je neko od zainteresovanih građana pozvao povodom predmeta oglasa, kćerka oštećenog je događaj prijavila policiji. Kako D.B. nije uspio u prvobitnoj namjeri on se, 28.01.2018. godine oko 17,30 časova, sa oštećenim M.K. odvezao predmetnim pmv u privatnu posjetu. D.B. je, kako se sumnja, nakon kraćeg boravka u posjeti, uzeo ključeve od vozila kako bi navodno iz vozila uzeo neke predmete, i tom prilikom otuđio vozilo i odvezao ga na nepoznatu lokaciju. D.B. je, sumnja se, vozilo prodao jednom licu. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.
Nadalje, službenici CB Podgorica su juče nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.B. (30) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu bivše fabrike „Radoje Dakić“. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio tako što je 18.03.2018. godine, u večernjim časovima, dok se nalazio u blizini kruga bivše fabrike „Radoje Dakić“, ušao u krug fabrike i tom prilikom prišao jednoj hali gdje je kroz otvor u jednom dijelu hale ušao u unutršnjost i tom prilikom otuđio veću količinu šarafa koja se nalazila u drvenim kutijama. Navedene kutije je, sumnja se, stavio u pmv marke „ VW Golf II“, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.
Službenici CB Podgorica danas su lišili slobode D.Đ.(20) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu maloljetne djevojčice. On je, kako se sumnja, 24.04.2018. godine oko 18, u selu Ponari, na povocu bez korpe držao psa rase rotvajer, koji je, kada su prolazili pored dvorišta jedne kuće, primjetio četvorogodišnju djevojčicu, napao je i oborio je na trotoar, nanoseći joj zubima povrede u predjelu glave. Djevojčica je prevezena u Klinički centar Crne Gore radi ukazivanja ljekarska pomoći, gdje je zadržana na liječenju.
Posjeta : 193