2
Poslije prijave građana o pucnjavi u Straševini
Policija oduzela - ilegalno oružje!

    Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, kao i na sprječavanju upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu, na osnovu prijave građana, izvršili pretrese i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje u ilegalnom posjedu.


Službenici CB Nikšić su juče, postupajući na osnovu prijave građana da se da se u naselju Straševina čuju pucnji iz vatrenog oružja, ižašli na lice mjesta, gdje su u blizini kuće koju koristi P.N. (49) iz Nikšića zatekli više osoba.
Uz saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju, izvršen je pretres kuće koju koristi P.N. kojom prilikom je pronađena lovačka puška ruske proizvodnje u ilegalnom posjedu. Takođe, policijski službenici su izvršili pregled putničkih motornih vozila parkiranih ispred kuće porodice N. kojom prilikom su u vozilu „VW Golf IV“ nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo I.K. (29) iz Nikšića, pronašli i oduzeli startni pištolj marke Blow i startno automatsko oružje marke Blow.
O navedenom je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji će nakon dodatno prikupljenih obavještenja izvršiti pravnu kvalifikaciju djela.
Posjeta : 170