2
Na Graničnom prelazu Vraćenovići
Pokušao da - prokrijumčari pakistanca!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić su, na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, otkrili pokušaj nedozvoljenog prebacivanja jednog lica preko granice. Lice koje je, sumnja, pokušao da prebaci drugo lice preko državne granice je lišeno slobode.

Službenici OGB Nikšić su juče oko 11,20, na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke „Scania“, inostranih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.S. (39) iz Bosanske Gradiške, državljanin Bosne i Hercegovine.
Prilikom pregleda kabine teretnog vozila, policijski službenici su pronašli A.A. (21), državljanina Pakistana, koji se nalazio sakriven na gornjem ležaju, i to na takav način da je prednji dio ležaja bio podignut i zakačen za krov kabine, tako da se A.A. nije mogao vidjeti dok se ležaj nije spustio u horizontalni položaj.
Lica i vozilo su na dalju nadležnost i postupanje predati policijskim službenicima CB Nikšić.
O svemu navedenom upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Od lica su uzete izjave. Tužilac je, nakon sagledavanja činjenica, naložio da se M.S. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 405 tačka 2 KZCG – nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Identitet A.A. je utvrđen provjerama i u toku je postupanje policije radi utvrđivanja na koji način je ušao u Crnu Goru budući da nije prijavio boravak na našoj teritoriji, kao i radi utvrđivanja daljih činjenica u ovom događaju.
Posjeta : 185