2
Policija u Tivtu podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (49)
Oduzeli mu - dva pištolja, municiju i 1200 naočara!

Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, nakon dobijenih rezultata vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena u okviru jedne od aktivnosti operativnog štaba „Boka“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Službenici Uprave policije su juče, u okvru aktivnosti koje su sprovođene u sklopu operativnog štaba „Boka“, izvršili pretrese na više lokacija na području Tivta. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.B pronađeno je i oduzeto 2 pištolja i 117 komada municije i oko 1200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura, za koje V.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.
Na osnovu sprovedenih vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena povodom prethodno opisanih aktivnosti, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina. Službenici OB Tivat su, 18.aprila državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv ovog lica.
Osim navedenog, Ministarstvu unutrašnih poslova – Filijali za upravne unutrašnje poslove Tivat je podnijet i predlog za trajno oduzimanje vatrenog oružja za koje je V.B. posjedovao oružne listove.
Posjeta : 136