2
Privredna komora proslavlja 90 godina rada
Trajanje - dokaz vrijednosti!

- Devedeset godina trajanja je dokaz vrijednosti Privredne komore Crne Gore, jer ni u jednoj ekonomskoj zajednici i privrednom društvu ne može se dugo trajati u koliko iza toga ne stoji kvalitet. A naša Privredna komora je taj kvalitet imala u svih ovih devet decenija. Međutim, nije samo devet decenija i trajanje dokaz uspješnosti da bi ono što je Privredna komora Crne Gore za tih devet decenija činila. A činila je mnogo toga, mnogo vrijednoga i mnogo značajnog za privredu Crne Gore i činila je na način koji garantuje da će i u buduće Privredna komora kvalitetno djelovati. I to kvalitetno u svim oblastima svog djelovanja. I u odnosu na afirmaciju vrijednosti svojih članova i na afirmaciju vrijednosti ekonomije Crne Gore i na povećanje investicija u Crnoj Gori i na veći međunarodni ugled same Privredne komore i naše ekonomije - ukazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je povodom jubileja PK CG nagrade uručio - za uspješno poslovanje dodijeljena je Tehnomax doo iz Podgorice, Nagrada za društvenu odgovornost dodijeljena je Preduzeću Cerovu doo iz Bara, Nagrada za inovativnost dodjeljena je kompaniji Mesopromet doo iz Bijelog Polja, a Nagrada za unapređenje menadžmenta dodijeljena je Dr Zoranu Vukčeviću, predsjedniku Odbora direktora IRF.

- Ova nagrada je data za godinu koja je bila ekonomski uspješna za Crnu Goru. To je godina snažnog ekonomskog snaženja, rasta BDP, godina u kojoj smo imali sjajnu turističku sezonu sa najboljim pokazateljem i finansijskim i realnim, najvećim brojem noćenja, najvećim brojem gostiju i što je najvažnije rekordnim prihodom turizma Crne Gore u prošloj godini. To je bila godina velikih ulaganja u našu poljoprivredu, kako u primarnu proizvodnju tako i u njenu preradu. To je bila godina zaista vrijednih investicija, ali i godina nastavka intenziteta izgradnje auto-puta od Podgorice do Mateševa koji je kapitalno vrijedan projekat Crne Gore i koji će očigledno na vrijeme biti završen. Takođe, godina u kojoj je postalo izvjesno da će se nakon Mateševa do granice nastaviti izgradnja puta i da će se što je takođe posebno važno nastaviti na izgradnju puta prema Srbiji, čime ćemo dobiti auto-put od Bara do Beograda sa najvećim kvalitetom i najvećim doprinosom ukupnog razvoja, pa i razvoja sjevera, koga treba razvijati na svaki način i svakom ekonomskom politikom.
Zato je nagrada koju su dobili nagrađeni i vrednija i ja želim da im iskažem poštovanje za nagradu koju su dobili, da je iskažem kao svoj doživljaj njihove vrijednosti i obaveze da nastave da budu dobar primjer koji treba slijediti.
Budući ću naredne godine, ako Bog da i predsjednik Privredne komore me pozove, biti s druge strane mikrofona, želim da zahvalim za sve ono što je Privredna komora Crne Gore činila u saradnji sa predsjednikom države. Ponosam sam za ono što smo zajednički radili. Ova manifestacija je jedan od vidova naše saradnje, a na sve vidove saradnje mogu da iskažem maksimalno zadovoljstvo, a posebno zahvalnost za učešće Privredne komore u brojnim poslovnim forumima pri predsjedničkim posjetama. Imali smo ih u Crnoj Gori, imali smo ih u inostranstvu, zajednički smo promovisali vrijednost Crne Gore, a u vrijednosti ekonomije Crne Gore Privredna komora je bila sjajan organizator i hvala rukovodstvu Privredne komore, hvala svim onim članicama koje su učestvovale na tim forumima i zahvaljujem za priliku da se Crna Gora prikaže u što boljem ekonomskom svijetu.
Želim i ono što sam konstatovao da Privredna komora Crne Gore   u narednoj godini i narednim decenijama nastavi ovim stazama sa punim vrednovanjem Crne Gore i njene ekonomije.
Posjeta : 182