1
Policija u Plavu pretresla tri lokacije
Oduzeli - kilo marihuane!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Plav danas, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, izvršili pretrese na tri lokacije. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane, okvir i municiju od automatske puške i tzv. drobilicu sa ostacima opojne droge.

Službenici Odsjeka i OB Plav su, 19.04.2018. godine, oko 07,00 časova, izvšili pretres na tri lokacije koje koriste Š.K. (51) iz Plava, J.M. (28) iz Gusinja i K.Đ. (48) iz Plava. Pretresom kuće koju koristi Š.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 1003,4 grama, okvir od automatske puške i dvije čaure od automatske puške.
Pretresom kuće i putničkog motornog vozila koje koristi J.M. policijski službenici su pronašli i oduzeli tzv. drobilicu sa ostacima biljne materije zelene boje nalik na opojnu drogu maorihuana, dok pretresom lokacije koju koristi K.Đ. policijski službenici nisu pronašli predmete koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti.
Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Š.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, policijski službenici su protiv J.M. podnijeli prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Ovom zaplenom od strane službenika Odsjeka i OB Plav suzbijen je još jedan lanac ulične prodaje opojne droge marihuana na teritoriji opština Plav i Gusinje.
Posjeta : 174