1
Službenici CB Podgorica lišili slobode B.K. (46)
Oduzeli mu - eksploziv, oružje i municiju!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica danas su, preduzimajući mjere i radnje na kontroli bezbjednosno interesantnih lica i rasvjetljavanju krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu, lišili slobode jedno lice osumnjičeno za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a od kojeg su oduzeli oružje, municiju i eksplozivna sredstva i materije. Osim toga, radi provjere, od drugog lica oduzeto je vozilo „Hummer“ radi provjere jer ga je, kako se sumnja, koristilo više bezbjednosno interesantnih lica.

Službenici CB Podgorica su jutros, postupajući na osnovu operativnih podataka, po pribavljanju naredbe od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.K. (46) iz Podgorice.
Prilikom izvršenog pretresa porodične kuće, pronađene su lovačka puška marke „Bajkal“, kalibra 12 gax3, i malokalibarska puška marke „Brno“, sa optičkim nišanom, za koje ovo lice ima izdat oružni list, ali ih nije skladištilo shodno Zakonu o oružju.
Daljim pretresom pomoćnih objekata pronađeni su: 73 elektronske detonatorske kapisle, sporogoreći štapin dužine 11,30 metra, redenik – opasač sa 26 metaka lovačke municije i sedam metaka lovačke municije u ilaglnom posjedu.
Navedeni predmeti su izuzeti sa lica mjesta a o događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. B.K. je po nalogu tužioca lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu, sproveden tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Osim toga, službenici CB Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, izvršili kontrolu terenskog vozila marke „Hummer“ (Hamer), podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao N.S. (24) iz Podgorice. S obzirom da postoji sumnja da je u prethodnom periodu navedeno vozilo korišćeno od strane više bezbjednosno interesantnih lica, ovo vozilo je privremeno oduzeto radi vršenja daljih provjera.
Posjeta : 219