3
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016.
Danilović se plašio - domaćih pucača!

    - Nažalost, nisam imao puno zvanicnih informaciju. Dobio sam je od specijalnog drzavnog tuzioca, već kada su pocela hapšenja. Od kolega iz opozicije bio sam prozivan, a od vlasti opstruisan. Pušten mi je audio snimak razgovora Sindjelića ii Velimirovića. Nijednu informaciju nisam dobio od Uprave policije. Rekao sam SDT da mogu da pokušam da spriječim okupljanje gradjana, koji suu bili jedina meta. Razgovarao sam sa Mandićem i mitripolitom Amfilohijem. Bio sam ubijedjen da će slaviti opozicija, ali plašio sam se za te ljude i to od domacih pucača. Zvao sam direktora UP, ali je on odbio. Uprava policije izdala je saopštenje o hvatanju kriminalnih grupa. Na presss konferenciji rekao sam da se za mene nista u Crnoj Gori ne dešava dok ne dobijem zvanično.Policiji nisam vjerovao, a ni policija meni - rekao je na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. svjedok Goran Danilović, tadašnji ministar unutrašnjih poslova.

- Nije mi SDT rekao da je Velimirovic prikriveni islednik, a zaključio sam da je pod nadzorom, da je jedan telefon prešao na ovu stranu i da se preko njega prati kriminalna grupa. Kazao mi je i za oružje, da je SDT odigralo do kraja - dodao je Danilović, čijim su svjedočenjem bili zadovoljni i zastupnik optužnice i odbrana.
Preslušana je i izjava Boža Vujoševića kod Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu kojom je potvrdio sastanak Slavka i Ananija Nikića.
Glavni pretres biće nastavljen 23. aprila.
Posjeta : 213