2
Tokom noći policija privela A.D.
Pronašli oružje i marihuanu!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa akentom na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i marihuanu.

Službenici CB Podgorica i PJP pet minuta poslije ponoći, vršeći pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, u Studentskoj ulici, kontrolisali vozilo marke „Seat“, kojim je upravljao J.V. (28), dok se sa njim u vozilu nalazio A.D. (17). Pregledom maloljetnog A.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ M-70“ sa četiri komada municije, u ilegalnom posjedu. Pregledom prtljažnika ovog vozila pronađena je i oduzeta bejzbol palica.
O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Iste noći, oko 01,30 u Moskovskoj ulici, vršeći dalje aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih lica, policijski službenici su prilikom pregleda Đ.R. (25) pronašli i oduzeli pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
Lice i opojna droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.
Protiv Đ.R. će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Posjeta : 187