2
Predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" Milan Knežević javio se u ZIKS, a ostavio i video-poruku
Predao se da - pobijedi Bojanić!

       - Odluku o dobrovoljnom odlasku u ZIKS donio sam u interesu predsjedničke kampanje Mladena Bojanića, a nakon konsultacija sa predsjedništvima "DNP" i "DF", Nadam se da ću na taj način doprinijeti da težište ovih izbora ne bude na novom radikalizovanju moje ličnosti i "DF", kao najjačeg opozicionog subjekta. Valjda je svakom u ovih godinu ipo terora jasno da ne napadaju oni i "DF" zbog Milana Kneževića, već napadaju mene zbog "DF", koji je odavno postao način života desetine hiljada slobodnih ljudi da ga niko ne može uništiti. Uvjeren da bi svaki vid novih tenzija u izbornoj kampanji na relaciji "DF" - režim bio idealna prilika da još jednom budemo optuženi za treći "državni udar" a da kandidat DPS, odustajanjem Mladena Bojani´a, istog trnutka proglasi pobjedu, ovim činom doprinosim dodatnom homogeniyaciji opozicije i pobjedi našeg predsjedničkog kandidata. Pozivam sve članove i simpatizere "DF", slobodne gra]ane i sve ljude koji istinski žele promjene da zajedno damo puni doprinos pobjedi Mladena Bojanića, jer više nema izgovora da se to ne desi - poručio je predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" Milan Knežević, koji se danas javio u ZIKS, na odsluženje četiri mjeseca kazne zbog napada na policajca 17. otobra 2015.

- Dvadeset godina života sam posvetio beskompromisnoj borbi protiv Đukanovićevog režima i svojim dosadašnjim političkim angažmanom nisam ugrozio ni zajedničko opoziciono djelovanje, ni zajednički opozicioni interes. Rezultat te moje borbe jepoznat. Pravosnažno sam presuđen na četiri mjeseca zatvora u jednom političkom procesu, već sedam mjeseci nalazim se kao jedan od optuženih u drugom političkom procesu "državni udar", dok sam u trećem označen kao vođa kriminalne grupe koja je poslanicima DPS saopštila istinu da su, gazeći Ustav i zakone ove države, duboko zašli u kriminalnu sferu ološi i ništavila. Broj prekršajnih prijava i novčanih kazni odavno prevazilazi kafkijanski doživljaj institucionalnog terora i maltretiranja. Vež osam mjeseci sam onemogućen da obavljam parlamentarne i političke aktivnosti jer su mi oduzete sve putne isprave, uz obrazloženje da bih mogao trajno napustiti zemlju, iako svi znaju da sam svoju ljudsku i političku sudbinu vezao za Crnu Goru - istakao je Knežević u video-poruci i zaključio:
- Nemam dilemu da je ovaj teror nad "DF" i nadamnom posljedica političkih uvjerenja koja se nikako ne uklapaju u kalup NATO besudne zemlje i kolonije, što je Crna Gora postala učlanjenjem u ovaj vojni savez kroz glasanje u krnjoj skupštini, bez konsultacije građanaa na referendumu. Ja sam svojim političkim djelovanjem postao nečista savjest režima koja ga svakodnevno podsjeća na istinu. A istina, koliko god za nekog bila bolna, je sljedeća - većina građana Crne Gore je protivučlanjenja u NATO, većina građana Crne Gore je protiv priznanja takozvane države Kosovo, većina građana je protiv uvođenja sankcija Rusiji, većina građana Crne Gore smatra da srpski jezik mora biti najmanje ravnopravan sa manjinskim crnogorskim, većina građana Crne Gore smatra da je Mitropolija crnogorsko-primorska duhovni temelj na kojem su nastale sve vrijednosti koje nas okupljaju, većina građana Crne Gore smatra da su pravoslavni Srbi i Crnogorci jedan te isti narod i da svaki pokušaj diskriminacije Srba ne može doprinijeti stabilnosti i nacionalnom pomirenju kojem bi trebalo svi da težimo. Većina građana Crne Gore smatra da je naša država ekonomski uništena, poharana i nalazi se u vlasništvu nekoliko porodica koje su svoje interese predstavile kao nacionalne. Upravo zbog ovih istina sam osuđen, a i dalje mi se sud, ne bih li na nekom novom "Golom otoku" revidirao svoje stavove i napravio kompromis sa strahom.

Posjeta : 279