1
"DF" poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu o (ne)odlaganju zatvorske kazne Milanu Kneževiću
Združena akcija - zbog straha vlasti!

- Nema sumnje da je ova združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima - ocijenio je poslanički klub "Demokratskog fronta" koji poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji.

Državni teror nad DF nastavljen je odlukom predsjednika Višeg suda Borisa Savića da odbije zahtjev da se lideru DNP i članu predsjedništva DF, Milanu Kneževiću, odloži odlazak na izdržavanje kazne zatvora, koja je izrečena u montiranom političkom procesu. Imajući u vidu činjenicu da Boris Savić, nekadašnji sitni režimski kotorski tužilac, a sadašnji predsjednik Višeg suda, spada u posebno odabrane specijalce režima, nismo iznenađeni ovom odlukom.
DF poziva Ustavni sud da odmah razmotri ustavnu žalbu koja mu je podnijeta, vezano za ovaj slučaj, i donese odluku koja će obuzdati ovo nasilje i državni teror, i spriječiti eskalaciju krize u zemlji.
Nema sumnje da je ova združena akcija Osnovnog i Višeg suda usko povezana sa strahom vlasti od kandidature Mladena Bojanića za predsjednika Crne Gore, i cilj je da se iz njegove kampanje izbaci jedan od vodećih protivnika režima.
Opozicija je uspjela ono što vlast nije očekivala – da se sve antirežimske snage koje nisu pod kontrolom DPS objedine oko jednog nestranačkog kandidata, što je i bila ideja DF-a. Zato se dodatno istrajava na kažnjavanju DF-a, odnosno pokušava se, po prvi put u istoriji Crne Gore, predsjednik jedne parlamentarne političke stranke poslati u zatvor.
Postoje u politici Crne Gore stvari koje su konstanta - DF i Milana Kneževića niko ne može zaplašiti i obeshrabriti u borbi za slobodnu Crnu Goru. Oni koji treba da budu zabrinuti i uplašeni zbog promjena koje dolaze su ljudi iz vrha režima, sudstva i tužilaštva, koji su pljačkali i uništavali Crnu Goru i progonili nedužne ljude, jer će nakon uspostavljanja pravne države pravda zakucati na njihova vrata.
Posjeta : 378