1
U uvali Mačka, u Luštici
Ribu lovili - dinamitom!

    Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra „Jug“ pronašli su i oduzeli eksplozivne naprave koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nezakonitom izlovu ribe i 15 kilograma ribe. Riba je pronađena kod dva lica dok je eksploziv pronađen u vozilu koje su koristili kao i neposrednoj blizini lica mjesta.

   Sužbenici RCGP „Jug“ su, prekjuče, oko 14 postupajući po operativinim podacima obilazili teren i u mjestu Luštica. u uvali zvanoj Mačka, primjetili Ž.B. (53) i J.B. (53), oba iz Tivta, koji su sa sobom u platnenoj vreći imali oko 15 kg ribe. Daljim radom na terenu u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je ruksak sa dvije ekplozivne naprave (dinamit). Takođe, pregledom vozila marke „Opel Corsa“, kotorskih registarskih oznaka, u gepeku su pronađene četiri eksplozivne naprave – dinamit.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se lica predaju službenicima kriminalističke policije na dalju obradu, što je i urađeno. Eksploziv i riba su oduzeti.
Posjeta : 174