0
Interaktivna izložba "Palata žive istorije" od ponedjeljka u "Delta City"
Posjetioce vode u - srednjovjekovni Kotor!

         - Svi posjetioci, posebno oni najmlađi, ali i njovi roditelji, imaće prilku da se makar na nekoliko sati obuku u viteza, stoje na bedemima “grada” koji se upravo priprema na odbranu, u odjeći iz četrnaestog vijeka. Palata žive istorije sa svojom neobičnom srednjevjekovnom postavkom će besplatno svim posjetiocima omogućiti da uz stručno vodjstvo, upoznaju život naših predaka, pet stotina godina ranije -ukazuje Milosav Pavlović, kreativni direktor agencije AGE, koja od ponedjeljka u "Delta City" organizuje interaktivnu izložbu "Palata žive istorije".

Organizatori pozivaju posjetioce da do 19. provedu nezaboravne trenutke u Srednjem vijeku probajući raznovrsne eksponate, štampate, meljete žito, pravite užad, držite mač i slušajte stručno objašnjenje o njegovom razvoju i epohi kojoj je pripadao. Delta City će se potruditi da vam ovom izložbom pruži nezaboravno iskustvo, idealno da se kasnije podijeli sa online prijateljima širom svijeta.
- Istorija se najčešće zanima za presudne događaje i datume koji su značili prekretnicu u razvoju društva. Istoričare sa razlogom privlače ličnosti koje su svojim djelovanjem uticale na određene epohe. The Palace of living history se, sasvim suprotno, bavi problemima običnog čovjeka toga doba. Suočavamo se, na zanimljiv način, sa izazovima koji su stajali pred njim, ne trudeći se da ih sagledamo iz svakog ugla i otkrijemo njihove uzroke. Više pokušavamo da ih doživimo nego da ih objasnimo - ističe Pavlović.
Posjeta : 221