3
Član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević povodom dluke Višeg suda kojom je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora
Na svako nasilje - odgovorićemo adekvatno!

- Ova presuda, nije važno ko je potpisao, znamo ko je diktirao. Diktirao je Milo Đukanović, a sudijama Višeg suda donio je Zoran Pažin. Ova presuda jje veoma opasna. Ovom presudom ustanovvljava se pravo nekolicine vlastodržaca u Crnoj Gori da shodno svojim ličnim interesima, procjenama, svojim politčkim interesima krše Ustav, zakon, međunarodne konvencije i sprovodi teror i progon nad svojim najopasnijim političkim protivnikom - "Demokratskim frontom". Đukanović, kao i svaki diktator, mora računai da u Crnoj Gori postoji jedna grupacija, jedna iskra, jedno snažno političko jezgro, a to je "DF", koji će na svako nezakonito, protivustavno djelovanje, na svako nasilje adekvatno odgovoriti - poručio je u ime Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević povodom dluke Višeg suda kojom je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora.

- Ova politička presuda Višeg suda, osim što je protivustavna, nezakonita, što krši sve elementarne međunarodne standarde i što je suprotna svim konvencijama koje su postale sastavni dio unutrašnjeg prava koje daju za pravo građanima, političkim partijama, NVO da kada se suoče sa terorom, imaju pravo na otpor, što smo mi radili čitavo vrijeme kroz mirne demonstracije koje su bile uredno prijavljene i koje su protivustavno i protivzakonito razbijene 17. oktobra 2015. upravo u trenutku kada je Milan Knežević u duhu tradicije našeg naroda i prave i čojske, istinske Crne Gore branio demokratiju i slobodu i pravo svih u Crnoj Gori da se bunei da traže fer i poštene izbore, da se bore za demokratiju - istakao je Medojević i dodao:
- Ovu presudu doživljavamo kao presudu protiv svih birača "DF",, protiv naše istorije, tradicije i protiv Crne Gore. U to ime pozivam sve u Crnoj Gori da dobro razmisle kojim putem Milo i Aco Đukanović, Zoran Pažin, Beba Popović i Duško Marković vode Crnu Goru. Da li je ovo put demokratije, mirnog rješenja ozbiljnih problema, ili je ovo put nasilja i nestabilnosti, put na koji mi iz "DF" upozoravamo od osnivanja? Potpisali smo Deklaraciju o pomirenju, ali svako ko misli da ´e na ovaj na;in, poniavanjem, diskreditacijom i pritiscima slomiti otpor "DF" mora da ra;una kako je u istoriji prava i čojska Crna Gora odgovaralal na nasilje. Predsjedništvo "DF" zadržava pravo da artikuliše svoj odgovor o ovoj sramnoj, protivustavnoj odluci nekih ljudi iz režima koju su potpisali anonimusi u crnogorskom pravosuđu i o tome ćemo obavijestiti članove i simpatizere i tražićemo najširu podršku. Ovo je ključni trenutak za budućnost Crne Gore. Vidjećemo da li je ovo tačka poslije koje Crna Gora klizi u sukobe sa nesagledivim posljedicama po mir i stabilnost zemlje, možda i regiona, ili je ovo tačka da svi ozbiljno shvatimo da se silom protiv "DF" ne može boriti, a da DF ne odgovori adekvatno.
Posjeta : 188