2
Policija rasvijetlila dvije krađe u Podgorici
Iz salona - ukrali trosjed!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela krađa počinjena u januaru 2018. godine na teritoriji Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe, od kojih je jedna maloljetna.

Službenici CB Podgorica su, 26.januara nadležnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorci podnijeli poseban izvješataj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepozantom porčiniocu, protiv I.I. (14) iz Podgorice, zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio krivčno djelo krađa sa još dva maloljetna lica. Naime, on je ovo krivično djelo počinio tako što je, 24.januara oko 13, zajedno sa M.M. (13), F.C. (12), u kozmetičkom salonu „Bombbashell“ u ulici Bratsva i jedinstva, iskoristio odsustvo B.Š. koja se u tom trenutku nalazila u drugoj prostoriji i iz torbe otuđili novčanik u kojem se nalazilo 700 eura, lična dokumenta, bankovna kartica i druge lične stvari.
Preduzimajući operativne mjere i radnje policijski službenici su za kratko vrijeme identifikovali počinioce krivičnog djela krađa. Protiv I.I. je podnijeta kriviča prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo, dok su M.M. i F.C. krivično neodgovorni zbog uzrasta ispod 14 godina, te su spisi predmeta koji se odnose na njih dostavljeni tužiocu u formi obavještenja.
Nadalje, službenici CB Podgorica su, 26.januara podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv R.L. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu salona za prodaju namještaja „Kurti“ iz Podgorice.
R.L. je ovo krivično djelo počinio tako što je, kako se sumnja, 9.januara oko 22,30 časova, iskoristio što u unutrašnjosti objekta nema nikoga i to što su vrata bila otvorena te izvršio premetačinu u unutrašnjosti objekta. Tom prilikom R.L. nije otuđio ništa. Nakon toga je, sumnja se, otišao do autobuske stanice gdje je pronašao jednu osobu da mu pomogne da iznese trosjed iz salona. Oni su, kako se sumnja, trosjed iznjeli iz salona i potom ga odnjeli u podrum zgrade u kojoj stanuje R.L.
Preduzimajući operativne mjere i radnje policijski službenici su 12.01.2018 godine u podrumu zgrade u kojoj živi R.L. pronašli trosjed, za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela, i nakon prepoznavanja od strane odgovornog lica iz salona „Kurti“ trosjed je vraćen vlasniku.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv R.L. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.
Posjeta : 187