2
Na lokalnom putunom putu od Korita prema Podgorici
Pronađena marihuana - u osam džakova!

          Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolom tri putnička motorna vozila pronašli i oduzeli oko 150 kilograma marihuane. Dvije osobe lišene su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krvično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Službenici OGB Tuzi sinoć oko 19,10 na lokalnom putunom pravcu koji vodi od Korita prema Podgorici, u mjestu Medun – Kuči, postupajući po operativnim saznanjima zaustavili i kontrolisali tri vozila koja su se kretala iz pravca Korita u pravcu Podgorice, i to „Audi A3“ danilovgradskih registarskih oznaka kojim je upravljao E.Š. (26) iz Podgorice, „VW Šaran“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Ć. (23) iz Podgorice i „Audi A3“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je uprvljao M.K. (21) iz Podgorice, dok se na suvozačevom mjestu nalazila L.K. (18) iz Podgorice. Pregledom motornog vozila marke „VW Šaran“, kojim je upravljao M.Ć, u prtljažniku vozila i na mjestu za zadnja sjedišta, policijski službenici su pronašli sedam većih jutanih džakova, dok je jedan džak bio na suvozačevom mjestu. Policijski službenici su pronašli i oduzeli osam džakova u kojim se nalazilo 150 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od oko 150 kilograma.
Osumnjičeni, vozila i oduzeta opojna droga predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, na dalje postupanje.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Ć. i E.Š. liše slobode i da se privedu uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok za dva lica se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela.
Posjeta : 239