0
U selu Rađevići – Opština Pljevlja
U kući našli -arsenal oružja!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Pljevlja su pretresom jedne kuće na području Opštine Pljevlja pronašli veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Protiv lica koje ih je, kako se sumnja, držalo u posjedu biće podnijeta krivična prijava.

Službenici CB Pljevlja, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima i shodno prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevaljima, izvršili su pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.L. (54) a koje se nalaze u selu Rađevići – Opština Pljevlja.
Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj marke „M-57 TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom od tri metka i jednim metkom u cijevi pištolja; automatska puška AK-47 sa četiri okvira i 36 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku;starija puška tzv. talijanka nepoznatog kalibra; 262 komada municije cal. 7.9mm; dva kumulativna eksplozivna punjenja za usmjereno dejstvo; detonirajući štapin;sporogoreći štapin; 39 komada detonatorskih kapisli; jedna električna kapisla bez provodnika; i dvije ručne bombe M 57.
Oduzeti oružje, municija i eksplozivna sredstva će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Službenici CB Pljevlja će državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeti krivičnu prijavu protiv M.L, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Posjeta : 154