0
Direktorat za vanredne situacije
Utvrđuju štetu - nema panike!

- Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke. Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu - saopštio je Direktorat za vanredne situacije poslije zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11,46 u području Plava.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.
Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima obićiće tokom dana ova područja, kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete.
Direktorat za vanredne situacije angažovao je operativu Direkcije za saobraćaj radi otklanjanja odrona sa puta na lokaciji Sućeska, između Andrijevice i Plava.
Posjeta : 178