0
Predsjednik Crne Gore o većoj stopi PDV i povećanju cijena, goriva, struje...
Trgovci da - žrtvuju maržu!

- Apelujem na sve one koji se bave trgovinom da na račun kvaliteta života građana svoju trgovačku maržu žrtvuju u onom omjeru u kome povećanje cijene imputa maloprodajne možda košta građane. Svima je nama najvažnije da građani žive kvalitetno. Vjerujem da će se uložiti napor da se ne povećavaju maloprodajne cijene iako su očigledno imputi za maloprodajne cijene se povećali. Jer kao što znate kad se ti imputi smanjuju te se cijene ne smanjuju. Tako da vjerujem da će negdje u trgovačkoj marži može naći prostora da se ne povećavaju cijene. Veoma bi se radovao i poštovao napor svih onih u maloprodajnoj mreži da žrtvuju nešto svog za kvalitet života građana i očuvanja cijena - istakao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, odgovarajući na pitanje o većoj stopi PDV i povećanju cijena, goriva, struje...

- Mislim da je dobro da se država u okviru svog budžeta kvalitetno i kvalitetnije finansira. Vjerujem da je finansijska konsolidacija unutar onoga što je budžet pokazao, a ministar finansija obznanio, izvršena na način koji zaslužuje poštovanje. Ja sam imao nedavno jedan dobar susret i razgovor sa Glavnom izvršnom direktorkom Svjetske banke Kristalinom Georgijevom koja je vrlo pohvalno govorila o konsolidaciji našeg finansijskog stanja i tretmana našeg budžeta. I kao što znate na temelju toga je data i garancija Svjetske banke 20. decembra od 80 miliona eura koja bi trebala da obezbijedi kroz tri puta veće zaduženje. Da se na kvalitetan način zaduženje vrati kroz ono što je dug i uloži u bolje investicione projekte Crne Gore. Ja se veoma radujem da se više zaduženja ne vrše radi tekuće potrošnje, nego radi vraćanja dugova po povoljnijim uslovima i radi investiranja u Crnu Goru. Tako da se nadam da povećanje PDV neće građani osjetiti negativno, a ovo što ste vi rekli da će se bolje puniti neki fondovi koji će kvalitetnije vršiti svoju funkciju - dodao je Vujanović.
Kandidat-pobjednik

   - Vi znate da ja nijesam član Predsjedništva. Tako da nemam informacije o tome. Vjerujem da će u okviru DPS se na kvalitetan način izabrati kandidat koji će biti pobjednik.
Posjeta : 306