2
Policijski službenici izvršili pretrese na 19 lokacija na Cetinju i dvije u Podgorici
Oduzeta municija - vatreno i hladno oružje!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, uz koordinaciju Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, uz podršku Posebne jedinice policije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, izvršili pretrese na ukupno 21 lokaciji (19 lokacija na području Cetinja i dvije lokacije u Podgorici) koje koriste 16 bezbjednosno interesantnih osoba. Jedna osoba lišena je slobode dok će protiv jedne biti podnijeta krivična prijava.

Policijski službenici su u Cetinju izvršili pretrese na 19 lokacija koje koristi 15 lica, i to: M.B, B.S, M.Đ, T.J, I.V, V.V, P.L, M.V, M.Č, M.J, M.V, Ž. L, I.V, N.K. i P.K. Pretresom stanova i drugih prostorija su pronađeni određeni predmeti koji će u daljem toku postupka biti predmet odgovarajućih vještačenja. Protiv jedne od ovih osoba biće podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Službenici policije su izvršili i pretrese na dvije lokacije u Podgorici koje koristi V.B, za kojeg su postojala operativna saznanja da se bavi nabavkom oružja, izradom posebnih dodataka za vatreno oružje kao i prepravkom fabričkog oružja. Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli četiri puške, veću količinu pištoljske i puščane municije, 15 komada okvira za pištolje, sedam komada startnih pištolja, dvije vazdušne puške i veću količina djelova za oružje (cijevi i zatvarači) a koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni za izradu i prepravku vatrenog oružja.
V.B. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Sve dalje mjere i radnje prema navedenim osobama biće preduzete u konstultaciji sa nadležnim tužiocem.
Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 18 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 274 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Posjeta : 120