2
Press konferencija Predsjedništva "DF"
Demontaža "udara" - u tri dijela!

- Predsjedništvo "DF", zahvaljujući poštenim i hrabrim ljudima iz SDT, dobilo je CD sa saslušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu 27. oktobra 2016. kojem je prisustvovao i Saša Čađenović. Na osnovu tog CD izmijenjen je status Saši Sinđeliću, na osnovu tog CD Boris Savić potvrdio mu je status svjedoka saradnika i Predsjedništvo "DF" će u tri segmenta prezentovati javnosti samo kljućno sa ovog saslušanja. Saša Sinđelić je zloupotrijebljen zbog zločina u Hrvatskoj, zbog robije u Srbiji i čitava montaža trajala je više od godinu. Sinđelić ni jednom nije spomenuo "DF", ni jednog od lidera "DF", niti je spomenuo da se priprema bilo kakvo krvoproliće u Crnoj Gori, kao ni nabavku orušja i opreme za 16. oktobar i istakao je Milan Knežević, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferencii Predsjedništva "DF", najavljenoj kao "završni udarac montaži u režiji Duška Markovića, Mila Đukanovića, Zorana Pažina, čiji je izvođač bio Milivoje Š. Katnić, zajedno sa svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem".

- Katnić je došao dan nakon saslušanja i počeo da obrađuje Sašu Sinđelića. Ovdje Sinđelić saopštava da 26. septembra nije ušao u Moskvu, da je Edvard Edgard, da nije Rus nego Ukrajinac koji govori iskvarenim ruskim jezikom, a na svjedočenju nekoliko desetina puta razradio je ulazak na aerodromu u Moskvi, boravak na tajnoj lokaciji, kao i da nikad nije bio u srpskom tužilaštvu, niti da je davao bilo kakav iskaz o okolnostima za 16. oktobar - ukazao je Knežević i naglasio:
- Želimo da pitamo Borisa Savića, Ivicu Stankovića, Vesnu Medenicu i Suzanu Mugošu da li su oni imali uvid u ovih sedam satii saslušanja Saše Sinšelića u srpskom tužilaštvu? Osnovano sumnjamo da ih je Milivoje Katnić prevario i da im nije dostavio ovaj CD. Jer Suzana Mugoša, nakon završetka iskaza Saše Sinđelića, treba da odluči da li je govorio istinu i da li da mu potvrdi status svjedoka saradnika. Ovdje je potpuno sve jasno, razmontirano, a tiče se potrebe Milivoja Katnića da po nalogu Mila Đukanovića i Duška Markovića iskreira aferu "državni udar", kako bi se obračunao sa liderima "DF", pokušao da zabrani naš politički savez, a lidere pošalje u zatvor. Očekujem da se oglasi Ivica Stanković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i da naredbu za privođenje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića zbog zloupotreba službenog položaja u slučaju "državni udar" jer su, koristeći stanje Saše Sinđelića izmontirali ovaj monstruozni proces u kojem se nalazimo Mandić, Čađenović i ja i u kome je "DF" predstavljen kao teroristička organizacija.
- Jasno je da su glavni kreatori procesa Milo Đukanović, Duško Marković i zapadne agenture da bi ubrzale učlanjenje Crne Gore u NATO i da za to iskoriste proces protiv "DF" i protiv ruske države - zaključio je Knežević.

Posjeta : 243