2
Supružnici M.Š. (32) i N.Š. (37) sinoć lišeni slobode
U torbici krili - tri pištolja!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.Š. (32) i njegovu suprugu N.Š. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Oni su lišeni slobode juče oko 22,30 časova u ciljanoj akciji, a u sklopu pojačanih aktivnosti koje se preduzimaju na pronalasku nedozvoljenih stvari i predmeta.

Policijski službenici su sinoć u ulici Nikole Tesle u naselju Zagorič u Podgorici, vršeći kontrolu, uočili vozilo marke „BMW“ sive boje, podgoričkih registarskih oznaka, čiji se vozač nije zaustavio na znak „stop“ koji je dat od policijskih službenika, već je ubrzao kretanje vozilom kad je ugledao pripadnike policije. Patrola koja je zapazila kretanje M.Š. vozilom je javila putem radio veze da treba zaustaviti ovo vozilo. U neposrednoj blizini kuće M.Š. je bio policijski službenik koji je odmah javio policijskim patrolama da je ovo lice vozilom ušlo u garažu koja se nalazi u sklopu porodične kuće i da su se vrata garaže potom spustila. Nakon toga se M.Š. sa torbicom u ruci, u kojoj su se, kako su policijski službenici kasnije utvrdili, nalazila tri pištolja (marke „Glok“ sa okvirom u kojem se nalazilo 17 metaka cal. 9mm, marke „USP Compakt“ 9X19 mm sa okvirom od 13 metaka cal. 9 mm i marke „CZ Para“ sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm i rezervni okvir sa 13 metaka cal.9mm) ubrzanim korakom udaljio od svoje kuće u pravcu brda Gorica, kada je primijećen od policijskih službenika kako u desnoj ruci nosi torbicu koju je ubrzo nakon toga odbacio. Navedenu torbicu je zatim uzela njegova supruga N.Š. u namjeri, kako se sumnja, da je sakrije, ali je u tome spriječena od policijskih službenika koji su je sustigli a zatim u njenoj neposrednoj blizini pronašli torbicu sa oružjem.
Državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da se M.Š. i N.Š. liše slobode i da se privedu u službene prostorije CB Podgorica radi davanja traženih obavještenja. Nakon sprovedene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti sprovedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.
U vezi konkretnog događaja policijski službenici će u koordinaciji sa postupajućim tužiocem preduzimati dalje aktivnosti na otkrivanju i drugih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog slučaja.
Posjeta : 218