2
Omaž istaknutom crnogorskom pozorišnom stvaraocu
Veče posvećeno - Džoniju!

          Veče posvećeno istaknutom crnogorskom pozorišnom stvaraocu Džoniju Hodžiću biće na "DEUS 2017" sjutra od 20 priređeno u sali "DODEST" KIC "Budo Tomović".
U programu programa pod nazivom “Poezija naglas” stihove će kazivati brojni predstavnici društvenog, kulturnog i javnog života.

Džoni Hodžić rođen je 1955. godine u Gusinju. Četiri decenije je bio nezamjenljiv u Kulturno - informativnom centru „Budo Tomović“ i manifestacijama kulture u Podgorici i Crnoj Gori - kao organizator, glumac, scenarista, reditelj ili učesnik čiji se nastupi pamte.
Gotovo da je nemoguće nabrojati sve uspjehe vezane za njegovo ime. Dobitnik je više od 60 republičkih, saveznih i međunarodnih nagrada i priznanja za umjetničko stvaralaštvo, među kojima je i najprestižnija jugoslovenska nagrada za kazivanje poezije „Goranovo proljeće“.
Jedan je od osnivača pozorišta DODEST u okviru koga je glumac sa najvećim brojem ostvarenih glavnih uloga (preko 20), a reditelj je i kultnih predstava: „Đetići u parlamentu“, „Dukljanske molitve“, „Sve o Tamari“, „Tajna čarobne gitare“, „Umir“, „Novećento“, „Ebeceda“, „Kučkini sinovi“, „Okean ljubavi“ itd.               
Svojim načinom kazivanja stihova i svojim Teatrom poezije sa autorskim predstavama: “Džoni Hodžić - Lično, sasvim lično“, „Džoni Hodžić - Bandit ili pjesnik“, „Poeme ljubavi i smrti“ dao je izuzetan doprinos razvoju govorne kulture i afirmaciji i popularizaciji crnogorskog pjesništva. Kao organizator, scenarista, reditelj, glumac, recitator ili voditelj programa, učestvovao je na mnogim manifestacijama u zemlji i inostranstvu što ga je u anketi čitalaca MONT NEWS MAGAZINA dovelo do titule: LIČNOST GODINE ZA 2002.
Posjeta : 166