1
U nastavku policijske akcije „Udar“ krivična prijava protiv N.B. (25) iz Nikšića
Zbog osiguranja - lažirao udes!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, u nastavku policijske akcije „Udar“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijske aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu naime upućuju na sumnju da je N.B. (25) iz Nikšića počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja na način što je 20.09.2017. godine telefonskim putem prijavio Dežurnoj službi CB Nikšić da je u mjestu Šume, tačnije na obilaznici Vidrovan – Grebice, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao kao vozač vozila.
On je, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu službenika Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić da na osnovu toga sačini zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva. Naime, policijskim mjerama i radnjama koje su preduzete, uz angažovanje vještaka odgovarajuće struke, utvrđeno je da oštećenja na vozilu nisu mogla nastati u ovoj saobraćajnoj nezgodi koju je osumnjičeni prijavio da se dogodila, već u ranijem periodu.
Krivična prijava protiv navedenog lica je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.
Posjeta : 164