1
Ministar sporta Nikola Janović u jutarnjem progrsmu RTCG
Uložili da stasaju - novi šampioni!

- Sportisti i svi oni koji se bave sportom su dobili najveći institucionalni oslonac i sigurno da je trebalo resor Ministarstva sporta u ovoj godini pozicionirati i pokazati da samo tu kao servis i sportistima i svima koji se bave sportom. Nije bilo jednostavno. Postavile su se neke jasne procedure i ovo je bila jedna izuzetno uspješna godina, pogotovo po pitanju naših mladih sportista. Imali smo po prvi put velike uspjehe kadeta košarkaške reprezentacije, koji su bili srebrni na Evropskom prvenstvu. Imali smo ponovo zlato naših mladih vaterpolista. Takođe, svojim rezultatima oduševili su nas džudisti, karatisti, stonoteniseri, a sve to je pratilo Ministastvo sporta i moram da kažem da smo ove godine preko 150 000 eura novčanim nagradama praktično nagradili pojedinačno sve te sportiste. Prvi put smo ove godine iz budžeta namijenjenog za sport preko 450 000 eura uložili u sportsku infrastrukturu, upravo iz razloga da bi negdje na tim dobrim ili renoviranim terenima i sportskim salama stasali novi crnogorski šampioni - ukazao je ministar sporta Nikola Janović u jutarnjem progrsmu RTCG.

Osim započetih projekata, koji će biti realizovani sredinom 2018., ministar Janović je naglasio da se ključni ciljevi Ministastva sporta za sljedeću godinu dotiču sprovođenja zakonskih procedura do kraja i težnji da rezultati naših sportista ne budu stihija, već kontinuitet.
- Ono što sam rekao, mislim da će biti najvažnija stvar da sprovedemo zakonsku proceduru do kraja, gdje će nam omogućiti da negdje uspostavimo još jasnije procedure i ipak uvedemo naš sport u jedan uređen sistem, da nam sportski rezultati ne budu stihija, već da budu kontinuitet i mislim da ćemo u tome i uspjeti - zaključio je Janović.
Posjeta : 188