1
U susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde
Anastazija predstavlja - „Između dana i noći“!

Modna kolekcija „Između dana i noći“ - nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici - Anastazije Miranović biće, u susret Danu Glavnog grada, a u sklopu oblježavanja 110 godina od rođenja Petra Lubarde, sjutra od 20 premijerno predstavljena u Modernoj galeriji Muzeja i galerija Podgorice.

Na događaju će biti premijerno predstavljeno dvadesetšest modela sa motivima Lubardinih slika, rađenih u svili. Novo čitanje Lubarde, osim popularisanja i približavanja umjetnosti široj publici kroz savremeni modni dizajn, predstavlja svojevrstan vid izlaska arta iz zatvorenih, muzejsko-galerijskih prostora u novu, živuću pojavnost „mobilnih slika koje se nose“.
Ovo je ujedno i završni događaj Fondacije Petar Lubarda u godini proslave ovog značajnog jubileja. Učešće u ovoj multimedijalnoj, umjetničko-modnoj priči imaju i umjetnici Vanja Vikalo i Jelena Žutković - Srdić autori namjenski rađene audio-vizuelne animacije koja rekonstruiše nastanak jednog Lubardinog djela, kao i „Duo Classico“ kojeg čine mr Dina Desančić i Safet Drljan.
Posjeta : 245