1
Poolicija lišila slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) i M.R. (28) iz Podgorice
Pronašli im - razoran eksploziv!

          - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode bezbjednosno interesantnog M.V. (26) iz Podgorice i M.R. (28) iz Podgorice, kod kojih su sinoć u vozilu pronašli i oduzeli improvizovanu eksplozivnu napravu (IEN) velike razorne moći sa magnetom - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

U sklopu pojačanih mjera i radnji koje se već više mjeseci preduzimaju u cilju sprječavanja sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa, službenici CB Podgorica su, postupajući shodno operativnoj informaciji, sinoć oko 22,30 časova, u ulici IX crnogorske brigade u Podgorici, izvršili kontrolu M.V. i M.R. koji su se nalazili u pmv „VW Golf IV“, podgoričkih registarskih oznaka.
Prilikom detaljne kontrole vozila, ispod vozačevog sjedišta uočena je improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, izrađena tako da se aktivira na daljinsko upravljanje.
Nakon izvršene kontrole preduzete su radnje na obezbjeđenju lica mjesta do dolaska službenika Grupe za antiteroristički pregled koji su izvršili protivdiverzioni pregled vozila. Službenici Grupe za ATP su tom prilikom izuzeli i deaktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu koja se sastojala od akumulatorske baterije, elektronike za daljinsko aktiviranje, električne detonatorske kapisle, materije nalik na plastični eksploziv težine oko 500 grama i magneta okruglog oblika.
Pretresom ova dva lica pronađeni su mobilni telefoni koji su takođe oduzeti od njih.
Sve što je oduzeto biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.
O svim činjenicama u vezi predmetnog događaja je odmah obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičena lica liše slobode i da mu se nakon sprovedene kriminalističke obrade privedu uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Posjeta : 257