1
Službenici CB Nikšić rasvijetlili pet krivičnih djela imovinskog kriminaliteta
Protiv troje - krivične prijave!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić u novembru i decembru ove godine, rasvijetlili su pet krivičnih djela i nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu procesuirali tri osobe.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv A.B. (22) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na štetu M.M, tako što je iz ugostiteljskog objekta ,,Atrijum’’ otuđio torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa ličnim dokumentima, bankomat karticom banke „Societe Generale“ i pin-kodom. Oštećeni je obavijestio policijske službenike da mu je u dva navrata u ulici Njegoševoj sa bankomata Societe Generale podignut novac u iznosu od 400 eura, odnosno da je iste večeri u prodajnom objektu Bravera broj 5 u ulici Njegoševoj njegovom karticom plaćena roba u iznosu od 102.40 eura.
Službenici CB Nikšić su državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv I.K. (22) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa, na štetu T.S. Ona je, kako se sumnja ovo krivično djelo počinila tako što je iz džepa od farmerica oštećene otuđila mobilni telefon marke ,,Samsung’’. Službenici CB Nikšić su pronašli predmetni mobilni telefon i vratili ga vlasnici.
Nadalje, postupajući po prijavi G.G, crkvenog službenika Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, da je neposredno prije prijavljivanja, od strane dva mlađa nepoznata lica otuđen usisivač za lišća marke „STIHL“ , službenici CB Nikšić su identifikovali lica za koja se sumnja da su počinila krivično djelo krađa i utvrdili da se radi o I.B. (13) i E.B. (12), oba iz Nikšića. Oni su u prisustvu zakonskih zastupnika pristupili u prostorije CB Nikšić. Obaviješten je državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je nakon uvida u spise predmeta naložio da se protiv navedenih lica ne podnosi krivična prijava jer su ova lica zbog uzrasta krivično neodgovorna. Policijski službenici su pronašli predmet i vratili ga vlasniku.
Službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa počinjeno na štetu marketa HDL Laković, i to prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv F.H. (69) iz Podgorice. Radnik obezbjeđenja ovog marketa je F.H. zatekao u krađi više komada kozmetičkih proizvoda te ju je zadržao do dolaska službenika policije. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv F.H. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa.
Postupajući po prijavi J.Z. da joj je u ulici Serdara Šćepana sa leđa prišlo mlađe lice i iz ruke joj istrglo novčanik sa novcem i ličnim dokumentima, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu, službenici CB Nikšić su u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela izvršili blokadu užeg dijela grada i na osnovu opisa na štetalištu Alekse Backovića zaustavili S.H. (12) iz Nikšića. O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u ODT u Nikšiću koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška krađa, ali da se protiv S.H. ne podnosi krivična prijava jer je on krivično neodgovorno zbog uzrasta ispod 14 godina.
Posjeta : 298