1
Dodjeljene nagrade "Wild Beauty Award 2017"
U rekordnoj godini - "Maestral" maestralno!

       - I ove godine me raduje da smo turističke nagrade godine dodijelili u godini koja je turistički bila rekordna. Ponoviću takođe prognozu koju sam stalno ponavljao da će naredne godina biti još bolja. U ovoj godini za devet mjeseci imali smo ostvaren prihod koji je veći od prošle godine koja je bila rekordna. Ono što je najava naredne godine garantuje da će ona biti još bolja. Iz godine u godini 13 puta smo davali ovakvu konstataciju i jednako toliko ovakvu prognozu. Zašto? Zato što smo imali kvalitetnu politiku u turizmu. Povećavali smo nivo turističke infrastrukture, Crnu Goru činili dostupnijom, kvalitetnije je promovisali - naglasio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim je pokroviteljstvom Nacionalna turistička organizacija sinoć u hotelu "Hilton" dodjelila nagrade "Wild Beauty Award 2017".

Nagradu za najbolji hotel dobio je "Maestral Rizort i Kazino" u Pržnu kod Budve, a nagradu za najbolji mali hotel "Mažestik" iz Budve.
"Wild Beauty Awards" za najbolju plažu dobila je "Lučica" u Petrovcu, a najbolji restoran je "Per Sempre" iz Podgorice.
Za unapređenje turističke ponude nagrada je uručena Lokalnoj turističkoj organizaciji Bar, a za najbolji turistički proizvod je tura "Sankama od Kolašina do Žabljaka" u organizaciji kompanije "Eksplorer".
Priznanja su uručena manifestaciji "Od Božića do Božića" nevladinog udruženja "Karampana" i Lokalnoj turističkoj organizaciji Kotor i festivalu "Međunarodni festival klapa Perast" istoimene nevladine organizacije.
Turistička organizacija Crne Gore ove godine je posebno priznanje za doprinos obrazovanju u turizmu i unapređenju regionalne saradnje dodijelila profesoru Slobodanu Unkoviću iz Beograda, inače dobitniku najvišeg ovogodišnjeg priznanja Svjetske turističke organizacije UN za doprinos razvoju turizma u svijetu, njegovom održivom razvoju i obrazovanju kadrova u turizmu.
Simbolika Maestrala

- Simbolika Maestrala me obavezuje na jedno podsjećanje koje će nas obavijestiti i upoznati da sve to nije bilo tako lako, i da nijesmo savlađivali male prepreke. Prva svečanost dodjele turističke nagrade održana je 2005. godine upravo u Maestralu. Ove godine najveću nagradu dobio je Maestral. Imao sam i zadovoljstvo što sam bio i svjedok i učesnik kao predsjednik Vlade privatizacije Maestrala. Imao sam jednog dragocjenog ministra koji je upravo te 2005. godine u Maestralu dobio prvu nagradu za svoje životno djelo u turizmu. Kada se Maestral privatizovao postojao ja prvo otpor vlasnika parcela oko Maestrala na koje je trebalo proširiti kapacitete Maestrala. Smatrali su da strana kompanija neće biti korektan partner. Postojao je otpor zaposlenih u Maestralu koji su smatrali da treba raditi u domaćim, a ne stranom preduzeću. Postojao je konačno otpor Budvanske rivijere koja je smatrala da Maestral treba da bude dio turističke ponude Budvanske rivijere. Taj čovjek koji je presudno pomogao toj privatizaciji, a čije ću ime pomenuti, jer mi umijemo da zaboravimo zaslužne, je Vlado Mitrović za koga smo imali sreću da je bio mještanin, da je bio jedan od direktora Budvanske rivijere i da je bio ministar turizma i koji je svojom neviđenom energijom predočio koja je vrijednost te privatizacije. Dobili smo hotel koji je dragulj našeg primorja, koji je ove godine pobjednik takmičenjem vrijednih hotela i koji je dobar pokazatelj i dobar magnet ostalim privatizacijama i ostalim investicijama. Mislim da smo te prepreke već odavno savladali. Da naš turizam ima siguran razvojni put. Ja želim mom nasljedniku, novom pokrovitelju ove manifestacije, koja je već tradicionalna, da ovako počinje svoje govore, zadovoljstvom da je godina rekordna i da će naredna biti još bolje - poželio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.
Posjeta : 197