1
Jutros u barskoj marini
Izgorjela četiri plovila!

    Jutros je u marini u Baru, navjerovatnije usljed spoja na elektroinstalacijama, došlo do požara na jednom plovilu koji se potom proširio na druga plovila. Četiri plovila su uništena usljed dejstva požara, dok su dva plovila djelimično oštećena. Nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj. Slijedi dalje preduzimanje mjera i radnji radi utvrđivanja svih činjenica.

Dežurna služba CB Bar je jutros u 05,05 obaviještena od kolega iz granične policije da je na jednom od plovila koje se nalazi na vezu u marini došlo do požara.
Po prijemu obavještenja na lice mjesta izašli su službenici CB Bar, Sektora granične policije i Vatrogasne jedinice, kao i zaposleni u Marini Bar, kako bi lokalizovali požar koji se brzo širio usljed dejstva jakog vjetra i koji je zahvatio nekoliko plovila, a koji je u potpunosti lokalizovan u 06,30 časova.
O predmetnom događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je ovlastio službenike CB Bar da sa vještacima za požare, eksplozije i havariije (PEH) i elektrostruke izvrše uviđaj u cilju utvrđivanja uzroka nastanka požara.
Izlaskom na lice mjesta kao i prikupljenim obavještenjima od građana – očevidaca koji su se zadesili na licu mjesta, utvrđeno je da je požar nastao u središtu jednog od plovila a koje se nalazilo na vezu Gata 1 barske Marine, te da je požar usljed dejstva jakog vjetra ubrzo zahvatio i plovila koja su se nalazila u vezu u neposrednoj blizini. Tom prilikom došlo do totalne materijalne štete na ukupno četiri plovila, dok su dva plovila djelimično oštećena u požaru.
Vlasnici plovila su državljani Crne Gore. Oni su obaviješteni o događaju i takođe su došli na lice mjesta.
Preliminarni rezultati vještaka sa lica mjesta ukazuju na to da je najvjerovatnije do požara došlo usljed spoja na elektroinstalacijama na plovilu hercegnovskih registarskih oznaka, u vlasništvu V.L. iz Podgorice.
Slijede dalje preduzimanje aktivnosti radi utvrđivanja svih činjenica u ovom događaju.
Posjeta : 234