1
Lišen slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju
Izbo ženu - kuhinjskim nožem!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju počinjeno na štetu V.T. i tom prilikom lišili slobode B.P. (34) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Službenici Dežurne službe CB Podgorica juče oko 8,20 obaviješteni su od osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici da je u njihove prostorije zbog pružanja medicinske pomoći primljena V.T, sa višestrukim povredama nanijetim hladnim oružjem – nožem koje joj je nanijelo tada nepoznata osoba.
Odmah po primljenom obavještenju službenci CB Podgorica su, po nalogu postupajućeg državnog tužioca, izašli na lice mjesta, prikupili obavještenja od građana, izuzeli video materijal sa kamera za sigurnosni video nadzor koje se nalaze u neposrednoj blizini mjesta događaja i preduzeli druge operativne mjere i radnje.
Sve preduzete aktivnosti su veoma brzo rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode B.P.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je B.P došao u ulicu Lovćensku u neposrednoj blizini prodavnice „Planet“ te da je prethodno sa sobom ponio veći kuhinjski nož koji je uzeo iz porodične kuće. Nakon obavljene trgovine u navedenoj prodavnici V.T. se uputila ka svom vozilu i tada joj prilazi B.P. i bez ikakve najave i povoda, kuhinjskim nožem joj nanosi više ubodnih rana u predjelu tijela, nakon čega se udaljava.
U Urgentnom centru KCCG oštećenoj je ukazana medicinska pomoć i ona je nakon preduzetih medicinskih procedura otpuštena na kućno liječenje.
Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se B.P. liši slobode i da mu se privede iz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Nakon saslužanja državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju B.P. u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Posjeta : 247