2
Podgorička policija rasvijetlila razbojništvo počinjeno prije godinu
Poslije vožnje - pokrali taksistu!

Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo, počinjeno prije oko godinu dana, i tom prilikom protiv tri osobe podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile ovo krivično djelo.

Službenici CB Podgorica su, postupajući po prijavi podnijetoj 17.11.2016.od M.S, zaposlenog u jednoj taxi firmi, da ga je nakon završene taksi vožnje u naselju Konik, uz prijetlju nožem fizički napalo pet osoba, koje je prethodno vozio, i koje su mu tom prilikom otuđila 25 eura, mobilni telefon marke „Nokia“ i futrolu za naočare, identifikovali i pronašli osobe za koje se sumnja da su počinila ovo krivčno djelo.
Službenici CB Podgorica, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja, identifikovali su i protiv D.B.(18) iz Paraćina, Republika Srbija, maloljetnih S.K. (17) iz Podgorice i B.H. (16) iz Podgorice, danas podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo. D.B. je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio maloljetan.
Dvije osobe, za koja se sumnja da su učestvovale u izvršenju krivičnog djela, pored tri navedena, su krivično neodgovorna, to jeste imaju manje od 14 godina.
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv D.B, S.K. i B.H. podnese poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave u redovnom postupku, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.
Posjeta : 286