2
Košarkaška reprezentacija Crne Gore utakmicom protiv Španije u petak počinje kvalifikacije za SP
Uz punu "Moraču" - na iznenađenje!

    - Španija dolazi bez igrača koji igraju u Evroligi, u izmijenjenom sastavu nego što su bili na ljetos na EP. I bez pomenutih igrača, napravili su dobar sastav spoj veoma iskusnih igrača i nekih mladih igrača pred kojima je velika karijera, ali koji su već u ovom trenutku veoma kvalitetni. Tako da svakako nas očekuje teška utakmica. Mislim da nijesmo favoriti, ali imamo šanse, da uz pametnu igru, veliku borbenost i nadam se punu "Moraču", napravimo iznenađenje - naglasio je Blagota Sekulić, centar košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja u petak, utakmicom protiv Španije, počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
Kvalitetnu igru Španije bez obzira na sastav očekuje i selektor Zvezdan Mitrović. On vjeruje da je rival favorit, ali da mi možemo do pobjede.

- Što se tiče takmičenja i novog sistema koji je nešto novo za sve nas, tu mislim na sistem prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, malo je u sjenci sukoba Eurolige - FIBA - igrača. Na spisku je 13 igrača, odnosno njih 24 je na širem za svaki slučaj ako u pripremnom periodu bude nekih nepredviđenih dešavanja, povreda, bolesti, da možemo dopuniti spisak sa nekim od njih - ukazao je Mitrović.
Selektor je za ovaj susret odabrao 13 igrača:
Plejmejkeri: Nikola Ivanović (Budućnost VOLI), Petar Popović (Budućnost VOLI), Nikola Pavlićević (MZT Skoplje);
Bekovi: Nemanja Vranješ (Mornar), Vladimir Mihailović (Telent BC Oostende - Belgija), Suad Šehović (Budućnost VOLI), Javonte Green (Alma Trieste - Italija);
Centri: Nemanja Radović (Obradairo - Španija), Marko Simonović (Mens Sana - Italija), Nemanja Đurišić (Telekom Bonn - Njemačka), Blagota Sekulić (Fuenlabrada - Španija), Filip Barović (Budućnost VOLI), Zoran Nikolić (Budućnost VOLI).
Susret Crne Gore i Španije je u petakz
Posjeta : 157