2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo 10 pitanja specijalnom državnom tužiocu
Ko je organizator - "državnog udara"?

       - Na osnovu kojeg člana zakona i odluke je dodijelio status agenta provokatora Mirku Paji Velimiroviću, osuđivanom kriminalcu, imajući u vidu da je to isključivo u nadležnosti policije, i da je ministar policije javno negirao u Skupštini Crne Gore da je policija učestvovala u dodjeli ovog statusa Velimiroviću ? Da li je Saša Sinđelić 27. septembra deportovan sa moskovskog aerodroma zbog falsifikovanih putnih isprava kao što je to 02. novembra 2016. izjavio pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem? Ko je organizator tzv. državnog udara u Crnoj Gori, Edvard Širokov ili Eduard Šišmakov? prva su tri od 10 pitanja koje je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću.

4. Ako je to Edvard Širokov, kako je onda mogao redovnom avio linijom da napusti Beograd 21. oktobra, a imajući u vidu da je samo dva dana prije toga ozvučenom Sinđeliću tražio da ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića?
5. Ako je to Eduard Šišmakov, kako je onda moguće da je taj čovjek organizovao državni udar, a da nikad nije ni bio ni u Srbiji ni u Crnoj Gori o čemu postoji i zvanična potvrda Ministrstva spoljnih poslova Ruske Federacije?
6. Zašto se snimak razgovora između Sinđelića i Šišmakova, a na koji se kao na krunski dokaz nekoliko puta u svojim intervjuima poziva Milivoje Katnić, ne nalazi u dokaznim spisima, imajući u vidu da je Sinđelić po sopstvenom priznanju bio ozvučen?
7. Da li Milivoje Katnić i dalje tvrdi da su Edvard Širokov i Eduard Šišmakov jedna ista osoba i da su su ruski državni organi učestovali u organizovanju državnog udara u Crnoj Gori, i da su za tu svrhu organizovali komandose GRU - a i agente FSB - a, da su finansirali terorizam, da su falsifikovali putne isprave, kako bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO?
8. Zašto je Milivoje Katnić uništio prvi zapisnik o saslušanju Saše Sinđelića sačinjen krajem oktobra 2016. godine u Beogradu?
9. Po čijem nalogu, i u skladu sa kojim zakonima je Milivoje Katnić mogao obećati Saši Sinđeliću promjenu identiteta kako bi dobio status svjedoka saradnika i lažno svjedočio u procesu tzv. “ državni udar”?
10. Da li je ijedan državni organ Crne Gore bio obaviješten od strane Milivoja Katnića koje sve aktivnosti od 12. oktobra 2016. preduzima kako bi spriječio najavljeni državni udar i najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore?
- Pošto ZKP ne predviđa mogućnost da se postavljaju pitanja specijalnom državnom tužiocu u sudnici, Predsjedništvo "DF" pred crnogorskom javnošću, postavlja samo ovih deset pitanja Milivoju Katniću i očekuje odgovore od njega. Ukoliko izbjegne odgovor, obavještavamo ga da će mu ista ova pitanja biti postavljena u sudnici, a sudija Mugoša neka pokuša da ga spasi od istine - piše u saopštenju "DF".
Posjeta : 216