1
Predsjedništvo "DF" objavilo zvanično saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova
"Udar" montiran - Katnić da odgovara!

    - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo protiv Andrije Mandić i Milan Kneževića vodi "montiran" slučaj, kao i da ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov nikad nisu bili hapšeni ili privođeni na teritoriji Crne Gore, Srbije ili bilo koje druge države - ovo je sažetak saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu,a koje crnogorskoj javnosti prenosi Predsjedništvo "DF".

- U svom odgovoru ministar Lavrov jasno saopštava da se protiv lidera DF - a Andrije Mandića i Milana Kneževića vodi montirani politički proces, prepun tužilačkih apsurdnosti i nekonzistentnih optužbi, a sve u cilju pojačavanja antiruske histerije u Crnoj Gori. Takođe, u odgovoru je jasno negirana bilo kakva umiješanost Rusije u organizovanju nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori, koje su rezultat neutemeljenih i tendencioznih tvrdnji zvanične Podgorice i njenih stranih mentora. Ono što je veoma važno primijetiti u stavovima prvog čovjeka ruskog MID -a, jeste i zvanična tvrdnja da optuženi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov nikad nijesu bili hapšeni ili privođeni na teritoriji Srbije, Crne Gore ili bilo koje druge države. Imajući u vidu ovaj javno prezentovani podatak zvaničnih organa Ruske Federacije, optužnica Milivoja Katnića zasnovana na navodnom hapšenju, a zatim volšebnom oslobađanju Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, ne samo da je razbijena, već bi trebalo da rezultira ozbiljnim krivičnim sankcijama prema specijalnom državnom tužiocu - navodi "DF" i zaključuje:
- Takođe, pozivamo i nadležne organe u Srbiji da objave zapisnik o saslušanju Šišmakova i Popova na koji se sve vrijeme poziva Milivoje Katnić, a koji je očigledno plod njegove nastrane mašte zasnovane na mržnji prema DF - u koju mu svakodnevno hrani Duško Marković. Sada je potpuno jasno zašto je čitava optužnica bazirana na antologijskoj rečenici : “Edi mi je rekao” , pošto ni svjedok saradnik ne zna, ni ime ni prezime famoznog Rusa koji je planirao državni udar u Crnoj Gori. Ali zato Milivoje Katnić šest mjeseci nakon oktobarskih izbora koristi identitet ove dvojice Rusa kako bi u optužnici upotrebljavao prezimena Širokov i Šišmakov zavisno od inteziteta falsifikata koji je trebao da mu podupre fabrikovane dokaze. Nakon objavljivanja ovog dokumenta nemamo dilemu da više više nije dovoljno smijeniti Milivoja Katnića, već da on u skladu sa Krivičnim zakonikom mora odgovarati zbog zloupotrebe službenog polažaja, pomaganja u izvršenju krivičnog djela, ometanja pravde i uklanjanja tragova u dužem vremenskom periodu.
Posjeta : 340