0
Riješite problem kod svoje kuće
Iskoristite limun - za bol u koljenu!

    Bol u koljenu je čest problem i može uticati na ljude svih dobi. Može biti uzrokovan iznenadnom povredom, ili nekim drugim slovom kao što je artritis. Liječenje će varirati zavisno od uzroka.

Iznenadna bol u jednom od koljena obično ne mora značiti da trebate vidjeti svog liječnika, već je možete riješiti sa jednostavim prirodnim lijekovima kao što je ovaj sa limunom.

Sastojci:

– 1-2 limuna
– susamovo ulje

Priprema i korištenje:

Izrežite limun na male komadiće.Stavite komade u pamučnu krpu i umočite u toplo susamovo ulje. Stavite krpu na zahvaćeno koljeno 5 do 10 minuta. Učinite to dva puta dnevno dok bol ne nestane u potpunosti.

Napomena:

Pijenje soka od jednog limuna razrijeđenog u čaši tople vode u ranim jutarnjim satima na prazan želudac je takođe korisno za ovaj problem. Limun je bogat izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin C, A, B1, B6, magnezij, pektin, folna kiselina, fosfor, kalcijum i kalijum.
Visoka količina kalcijuma i vitamina C pomaže u održavanju i poboljšanju zdravlja kostiju i spriječava bolesti povezane sa kostima kao što su osteoporoza, reumatoidni artritis i upalni poliartritis.
Susamovo ulje se koristi kao iscjeljujuće ulje već hiljadama godina. To je prirodno protivupalno sredstvo. Susamovo ulje se apsorbiuje brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti. Ono ulazi u krvotok kroz kapilare i cirkuliše.
Posjeta : 425